VALERIJANA SA MATIČNJAKOM - kapsule

Biljni preparat za smirenje i bolji san


VALERIJANA SA MATIČNJAKOM tradicionalni je biljni preparat za smirenje koji sadrži efikasnu kombinaciju visokokvalitetnih suvih ekstrakata korena valerijane i lista matičnjaka u delotvornim dozama. Koristi se za ublažavanje simptoma stresa, blage nervne napetosti i poremećaja spavanja.


Sastav preparata 1 kapsula 2 kapsule % NRV*
Suvi ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis, L. Lamiaceae; DER 5-8:1, etanol 30% v/v).
Sadrži 7-15% rozmarinske kiseline i 14-25% derivata hidroksicimetne kiseline.
200 mg 400 mg **
Suvi ekstrakt lista matičnjaka Suvi ekstrakt korena sa rizomom valerijane (Valeriana officinalis L. Valerianaceae; DER 8-10:1 etanol 60% v/v).
Sadrži min. 0,5% seskviterpenskih kiselina, izraženo kao valerenska kiselina.
175 mg 350 mg **

*) NRV: nutritivna referentna vrednost 
**) NRV nije utvrđena     

Sastojci: suvi ekstrakt lista matičnjaka, suvi ekstrakt korena s rizomom valerijane, sredstvo za povećanje zapremine (izomalt), sredstvo protiv zgrudvavanja (biljni magnezijum-stearat), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), boje (titan-dioksid, gvožde-oksid žuti).

Način upotrebe: Odrasli: 1 do 2 kapsule dnevno, po potrebi. Za pomoć kod nesanice kapsule uzeti sat vremena pre spavanja.

Upozorenje pre upotrebe preparata
Ne preporučuje se primena kod trudnica, dojilja i osoba mlađih od 18 godina. Preparat ne smeju da koriste osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Tokom primene preparata ne sme se upravljati motornim vozilima ili radnim mašinama!

Upotreba preparata sa lekovima za smirenje dozvoljena je samo pod nadzorom lekara. Ne preporučuje se konzumacija alkohola tokom primene preparata.

    Pakovanje:

    • 20 kapsula biljnog porekla.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Rešenje broj: 13118/2018, od 22.08.2018. godine.