MATIČNJAK 300 mg - kapsule

Prirodni preparat za smirenje na biljnoj bazi.


MATIČNJAK 300 mg prirodni je preparat za smirenje na biljnoj bazi. Kao dodatak ishrani, koristi se za otklanjanje posledica svakodnevnog stresa (blaži oblici nervoze i poremećaja sna). Preparat sadrži visokokvalitetni suvi ekstrakt lista matičnjaka, u kome su koncentrisane aktivne komponente sa sinergičnim sedativnim dejstvom (ruzmarinska kiselina i hidrocinamični derivati). Kliničkim studijama dokazan je njihov smirujući efekat na organizam. Od davnina je poznato da se, u narodu, biljka matičnjak tradicionalno koristi kao pomoć kod nervoze i nesanice.


Sastav preparata 1 kapsula 2 kapsula % PDU*
Suvi ekstrakt lista matičnjaka
(Melissa officinalis),
odnos droga (sveža) – suvi ekstrakt 25 – 40 : 1,
odnos droga (osušena) – suvi ekstrakt
5 – 8 : 1 stand.na min. 7 % ruzmarinske
kiseline  i min. 14 % hidrocinamičnih derivata.
300 mg 600 mg **

*PDU: Preporučeni dnevni unos;       **: Dnevne potrebe nisu ustanovljene.

Ostali sastojci: Sredstvo za povećanje zapremine (izomalt), želatin,  sredstvo protiv zgrudvavanja (silicijum dioksid), boje (titan dioksid, gvožđe oksid žuti).

Upotreba preparata MATIČNJAK 300 mg:

Način upotrebe: Odrasli i deca starija od 12 godina: Jedna do dve kapsule dnevno po potrebi.

Napomene: Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Dodaci ishrani ne mogu se koristiti kao zamena za uravnoteženu ishranu!

Kontraindikacija: Upotreba je kontraindikovana u slučaju preosetljivosti na biljke iz familije Lamiaceae.

Upozorenje pre upotrebe preparata MATIČNJAK 300 mg: Proizvod ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 12 godina. Proizvod može uticati na sposobnost upravljanja motornim vozilom i rukovanjem mašinama.

Dodatne informacije o preparatu MATIČNJAK 300 mg: Proizvod ne sadrži gluten, GMO/BSE/TSE supstance, alergene ili druge supstance koje mogu narušiti ljudsko zdravlje.

    Pakovanje:

    • 30 kapsula


Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Rešenje broj: 5917/2014, od 28.10.2014. godine.