Magnesium B5, B6 - kapsule

Antistresni mineral i vitamini kao pomoć organizmu u stanjima stresa i napetosti


  Preparat MAGNESIUM B5, B6 sadrži mineral magnezijum u obliku citrata i kao takav pripada grupi najboljih u pogledu bioiskoristiljivosti, i vitamine B5 i B6 vrhunskog kvaliteta. Navedeni sastojci neophodni su za optimalno funkcionisanje nervnog, mišićnog i kardiovaskularnog sistema. Magnezijum se zbog smirujućeg delovanja naziva antistresnim mineralom, a vitamini B5 i B6 zbog sličnog dejstva poznati su kao antistresni vitamini. Preparat se, kao dodatak ishrani, koristi za pomoć organizmu u stanjima stresa i napetosti, kod poremećaja sna, povećanog fizičkog i psihičkog opterećenja i zamora, za smanjenje nadražljivosti nerava i mišića (kod grčeva u mišićima). Deluje na prirodnoj, fiziološkoj osnovi. Ne stvara zavisnost.


Preparat ne sadrži gluten, GMO/BSE/TSE supstance, alergene ili druge supstance koje mogu narušiti ljudsko zdravlje. Ne utiče na psihofizičke sposobnosti pri upravljanju motornim vozilom i rukovanju mašinama.

Način upotrebe:

Deca iznad 7 godina: 1 kapsula dnevno, uz obrok.

Odrasli: 2 do 3 puta dnevno po 1 kapsula, uz obrok.

Upozorenje: Trudnice i dojilje pre upotrebe preparata treba da konsultuju lekara.

    Pakovanje i sastav:

    • 30 kapsula: 1 kapsula sadrži: 75 mg magnezijuma (Magnezijum-citrat); 3 mg vitamina B5 (Kalcijum -D- pantotenat) i 2 mg vitamina B6 (Piridoksin - hidrohlorid).


Broj i datum upisa dijetetskog proizvoda u Bazu podataka Ministarstva zdravlja Srbije: 2700/2012., od 26.11.2012. godine.