D3 VIT 1000 IU, tablete


D3 Vit 1000 IU je dijetetski proizvod – hrana za posebne medicinske namene sa vitaminom D3, namenjena za potrebe ishrane kod osoba sa hipovitaminozom ovog vitamina, kod osoba sa oslabljenim i poremećenim imunitetom, kod osoba sa osteopenijom, osteomalacijom, osteoporozom, kod osoba iznad 65 godina u cilju prevencije preloma kostiju, kod osoba sa dijabetesom, sa autoimunim, kardiovaskularnim i malignim stanjima i kod osoba sa ostalim poremećajima i stanjima kod kojih je neophodna nadoknada vitamina D.

Vitamin D3 koji se koristi u procesu proizvodnje tableta zaštićen je u mikrokapsulama. Mikrokapsule vitamina D3 imaju veću stabilnost, a samim tim i efikasnost preparata

.

NAČIN UPOTREBE:

Odrasli i deca uzrasta iznad 12 godina: Uz obrok popiti 1 tabletu dnevno.

UPOZORENJE: Preporučene dnevne doze ne smeju se prekoračiti. Preparat ne treba da uzimaju osobe preosetljive na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod nije namenjen mlađima od 12 godina, osobama sa hiperkalcemijom i hiperparatireoidizmom. Potrebne su mere opreza kod osoba koje su na terapiji tiazidima, kardiotoničnim glikozidima, rifampicinom, izoniazidom, fenitoinom i barbituratima.

Istovremena primena sa kortikosteroidima može dovesti do smanjenja dejstva ovog proizvoda. Prekomerna upotreba može izazvati laksativni efekat, a može izazvati i druge neželjene efekte kada je potrebno potražiti savet lekara. Trudnice i dojilje treba da konsultuju svog lekara pre upotrebe ovog proizvoda. Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom. Proizvod nije namenjen za parenteralnu upotrebu.

    Pakovanje i sastav:

    • 100 tableta x 1000 IU (25 µg) vitamina D3 (holekalciferol)